Khasiat Herba Pokok Sarang Semut

.


Tempah web Jualan/Affiliate/ MLM System... klik sini


Pengenalan

Pokok herbal Sarang Semut atau nama sainsnya Myrmecodia pendans , berasal dari Papua, dikatakan sangat mujarab untuk menyembuhkan berbagai jenis penyakit termasuk semua jenis kanser ( kanser otak, payudara, hidung, hati, paru-paru, usus, rahim, kulit, prostat, darah), sakit jantung, rheumatism, stroke, ginjal, menambah air susu ibu , melancarkan peredaran darah dan memulihkan masalah seksual.

Herbal Sarang Semut ini kaya dengan bahan aktif antioksidan (Tokoferol dan Fenolik) dan mengandungi mineral penting seperti kalsium (Ca), natrium (Na), kalium (K), zink (Zn), ferum (Fe), fosforus (P) dan magnesium (Mg). Sarang Semut juga mengandungi Flavanoid yang berguna sebagai antioksidan sehingga baik untuk mencegah dan membantu mengubati kanser , melindungi struktur sel, meningkatkan keberkesanan vitamin C , Anti-inflamasi dan sebagai antibiotik.

Khasiat

Berikut ini adalah jenis jenis penyakit yang sudah terbukti dapat diatasi oleh Sarang Semut berdasarkan pengalaman empiris dari para pengguna . Pelbagai jenis kanser dan tumor ; Seperti kanser payudara , otak , hidung , lever , paru paru , usus , rahim , kulit , prostat , dan kanser darah ( leukimia ) Jantung Koroner dan pelbagai gangguan jantung strok berat dan ringan Membantu merawat Lupus Menghilangkan lebam lebam pada payudara Gangguan buah pinggang dan prostat batuk kering & masalah paru paru Ambien ( Buasir ) baru maupun lama Sakit kepala sebelah , Migrain Reumatik Melancarkan peredaran darah , pegal linu , dan sakit otot meningkatkan daya hidup , memperbaiki dan meningkatkan stamina tubuh .

Di papua terkenal dengan Ramuan Natural Alami Herbal Sarang Semut ( Myumeccodia ) atau boleh disebut fira papua . Sarang semut manfaat atau kegunaan atau fungsi atau boleh disebut sebagai manfaat sarang semut fira papua yang memang telah terbukti khasiatnya . Ramuan Natural Alami Herbal Sarang Semut ( Myumeccodia) Asli dari Papua Sarang semut adalah salah satu tumbuhan epyfit yang mana umbinya dihuni oleh semut , sehingga diberi nama sarang semut . Sarang semut ( Myumeccodia) menurut kajian ilmuan dunia sarang semut ada 26 species . Menurut martin heil dari jabatan of bio organic chevistry max plant institute Jerman sejak tahun 1960 sudah menjadi wacana kajian .

Khasiatnya telah diuji dan terbukti satu satunya tumbuhan penyembuh kanser dan tumor di sunia . Dijumpai di pedalaman wamena ( papua) pada awal Januari 2005 , kesimpulan sekian penyelidik selepas dibedah dengan alat rontgen ( sinar X ) ternyata mengandung flavonoida , glikosida , polifenol , antioksidan , vitamin , mineral , dan asamfrominat Dengan izin Allah Berkhasiat : 1 Menyembuhkan pelbagai jenis kanser dan tumor ( kanser otak , hidung , payudara , liver , paru- paru, usus , rahim , kulit , prostat , kanser darah ) 2 Penyakit gangguan jantung , stoke berat dan ringan , rheumatik , asam urat , sesak nafas , batuk termasuk batuk kering , menghilangkan aneka ketulan dalam waktu relatif singkat seperti : gondok dan kanser payudara 3 Gangguan buah pinggang 4 usus buntu , usus turun ( hernia) 5 Tekanan darah tinggi ( hipertensi), buasir ( ambeien) 6 Diabetes 7 Sangat sesuai bagi kaum perempuan yang habis melahirkan 8 Menstruasi tidak tepat waktu 9 Meningkatkan ghairah lelaki dan wanita.

Pokok herba Sarang Semut atau nama sainsnya Myrmecodia pendans , berasal dari Papua , dikatakan sangat mujarab untuk menyembuhkan pelbagai jenis penyakit termasuk semua jenis kanser ( kanser otak , payudara , hidung , hati , paru paru , usus , rahim , kulit , prostat , darah ) , sakit jantung , rheumatism , strok , buah pinggang , menambah air susu ibu , melancarkan peredaran darah dan memulihkan masalah seksual . Herba Sarang Semut ini kaya dengan bahan aktif antioksidan ( Tokoferol dan Fenolik ) dan mengandungi mineral penting seperti kalsium ( Ca), natrium ( Na), kalium ( K), zink ( Zn), ferum ( Fe), fosforus ( P) dan magnesium ( Mg). Sarang Semut juga mengandungi Flavanoid yang berguna sebagai antioksidan sehingga baik untuk mencegah dan membantu mengubati kanser , melindungi struktur sel , meningkatkan keberkesanan vitamin C , Anti inflamasi dan sebagai antibiotik . Sejak diketahui khasiatnya 6 tahun lalu , herbal ini menjadi semakin terkenal dan mendapat sambutan hangat di Indonesia dan beberapa negara maju seperti Jerman , Belanda dan negara negara EU yang lain .

Berikut adalah khasiat perubatan Herba sarang semut:

1 Pelbagai jenis kanser dan tumor seperti kanser otak , kanser hidung , kanser payudara , kanser liver , kanser paru paru, kanser usus , kanser rahim , kanser kulit , kanser leukimia , kanser prostat .

2 Gangguan jantung

3 Stroke ringan atau berat

4 Menghilangkan lebam lebam payudara

5 Tuberkulosis ( batuk kering) dan paru paru

6 Ambeien / buasir yang baru atau lama

7 Migrain ( sakit kepala sebelah )

8 Rematik

9 Melancarkan dan meningkatkan Air Susu Ibu ( ASI)

10 Melancarkan peredaran darah , pegal linu dan kesakitan otot

11 Memperbaiki dan meningkatkan stamina tubuh

12 Meningkatkan daya hidup .

Lagi info tentang herba :

 • pokok sarang semut
 • buah sarang semut
 • khasiat pokok sarang semut
 • herba sarang semut
 • herba sarang semut malaysia
 • gambar pokok sarang semut
 • ubat sarang semut
 • pokok sarang semut malaysia
 • ubat serang semut
 • ubat tradisional pokok sarang semut
 • pokok yang melancarkan peredaran darah
 • sarang semut ubat penawar kanser /barah di malaysia
 • pokok geli geli
 • khasiat sarang semut untk penyakit gondok
 • Khasiat pokok geli geli
 • khasiat pokok geli
 • khasiat herba seksual
 • khasiat akar pokok geli geli
 • ubi geli

.


Tempah web Jualan/Affiliate/ MLM System... klik sini