Khasiat Minyak Kelapa Dara

.


Tempah web Jualan/Affiliate/ MLM System... klik siniMINYAK KELAPA DARA
adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA tidak rosak atau hilang.

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA :

1-Mengurangkan risiko penyakit jantung
2-Merangsang metabolisme
3-Menyokong fungsi tiroid
4-Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
5-Membunuh Virus, bakteria, kulat dan protozoa
6-Memiliki sifat antioksidan semulajadi
7-Tidak membebankan organ pankrease
8-Lemak tepu rantai sederhana. (MCFA – mudah dihadham)
9-Sudah mula dihadhamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang.
10-Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima
11-Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.
12-Sel jadi cekap dan efisien
13-Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
14-Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
15-Tiada LDL kolesterol
16-Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid
17-Bersifat antivirus, antibakteria , antifungus, anti protozoa.
18-Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit ) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
19-Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
20-Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
21-Meningkatkan daya tahan (endurance)
22-Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
23-Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua.


BANYAK MANFAAT MINYAK KELAPA DARA ASLI :

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria , anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa dara boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa dara merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa dara membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung . Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi . Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan .

Untuk Pencernaan
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat , memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak.

Masalah Jangkitan
minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat , antivirus, dan antibakteria . Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis , herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.

Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa dara membantu dalam mengawal kadungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes .

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa dara meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang . Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.


Lagi info tentang herba :

 • minyak kelapa dara
 • khasiat minyak kelapa dara
 • kebaikan minyak kelapa dara
 • kelebihan minyak kelapa dara
 • kegunaan minyak kelapa dara
 • khasiat kelapa dara
 • khasiat minyak kelapa dara untuk lelaki
 • kelapa dara
 • minyak kelapa
 • fungsi minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara untuk lelaki
 • minyak kelapa dara serai mas
 • minyak kelapa dara anugerah
 • minyak kelapa dara catalyst
 • minyak kelapa dara vco
 • minyak kelapa dara cosway
 • manfaat minyak kelapa dara
 • kebaikan minyak kelapa
 • kebaikan kelapa dara
 • khasiat minyak kelapa dara cosway
 • khasiat minyak kelapa
 • minyak kelapa dara untuk wanita hamil
 • Serai mas minyak kelapa dara
 • harga minyak kelapa dara
 • khasiat minyak kelapa dara untuk kulit muka
 • keburukan minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara bio asli
 • minyak kelapa dara untuk ibu mengandung
 • kebaikan vco
 • kebaikkan minyak kelapa dara
 • minyak kelapa darah
 • testimoni minyak kelapa dara
 • Minyak dara
 • khasiat minyak kelapa dara untuk ibu hamil
 • khasiat minyak kelapa dara untuk ibu mengandung
 • kebaikan minum minyak kelapa dara
 • cara guna minyak kelapa dara
 • kebaikan minyak kelapa dara untuk ibu mengandung
 • khasiat minyak kelapa dara anugerah
 • minyak kelapa dara untuk ibu hamil
 • minyak kelapa muda
 • khasiat minyak
 • minyak kelapa dara khasiat
 • minyak kelapa dara untuk rambut
 • minyak kelapa dara hidayah
 • khasiat minyak kelapa dara untuk kulit
 • kelapa dara untuk lelaki
 • khasiat kelapa dara untuk lelaki
 • kasiat minyak kelapa dara
 • harga minyak kelapa dara catalyst
 • kelebihan minyak kelapa
 • minyak kelapa dara biovco
 • vco minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara halagel untuk ibu mengandung
 • khasiat peria katak anugerah
 • minyak kelapa dara laurent
 • khasiat minyak kelapa dara untuk wanita
 • kelebihan kelapa dara
 • khasiat minyak kelapa dara untuk rambut
 • khasiat minyak kelapa dara catalyst
 • kebaikan minyak kelapa dara cosway
 • khasiat Minum minyak Kelapa Dara
 • air kelapa dara
 • catalyst minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara selepas bersalin
 • khasiat vco catalyst
 • minyak
 • testimoni minyak kelapa dara d\herbs
 • minyak kelapa dara vco catalyst
 • minyak ke
 • minyak kelapa dara untuk batuk
 • khasiat minyak kelapa dara bio asli
 • khasiat minyak kelapa dara serai mas
 • khasiat minyak kelapa dara bio rich
 • hasiat minyak kelapa dara
 • cara minum minyak kelapa dara
 • kegunaan minyak kelapa dara untuk lelaki
 • kapsul minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara bio rich
 • minyak kelapa dara kebaikan
 • minyak kelapa dara halagel
 • minyak kelapa dara dan khasiatnya
 • minyak klapa dara
 • minum minyak kelapa dara
 • pil minyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara asli
 • khasiat minyak k
 • faedah minyak kelapa dara
 • dherbs minyak kelapa dara
 • harga minyak kelapa dara dherbs
 • cara mengkonsumsi minyak kelapa dara
 • khasiat kapsul minyak kelapa dara
 • miyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara fungsi
 • minyak kela
 • minyak kelapa dara batuk
 • minyak kelapa dara untuk
 • fungsi kelapa dara
 • kahsiat minyak kelapa dara
 • khasiat minya
 • biorich minyak kelapa dara
 • khasiat minyak kela
 • khasiat minyak kelapa dara dherbs
 • kebaikan minyak kelapa darah
 • apa manfaat pokok senduduk putih
 • kelebihan minyak kelapa dara untuk lelaki
 • khasiat minyak kelapa dara selepas bersalin
 • kasiat kelapa dara
 • bio rich minyak kelapa dara
 • cara makan minyak kelapa dara
 • kapsul kelapa dara
 • minya
 • minyak kelapa dara D herbs
 • minyak kalapa dara
 • minyak kelapa dara nufera
 • minyak kelapa dara dherb
 • minyak kelapa dara biorich
 • minyak rambut kelapa dara
 • minyak kelapa dara bio asli untuk ibu mengandung
 • minyak/kelapa/dara
 • testimoni pengguna minyak kelapa dara
 • rahsia minyak kelapa dara
 • khasiat miyak kelapa dara
 • minyak kelapa dara d\herbs
 • minyak kelapa dara d herb untuk ibu mengandung
 • kebaikan minyak kelapa dara untuk lelaki
 • khasiat minyak ke
 • apakah khasiat minyak kelapa dara
 • harga minyak kelapa dara bio asli
 • khasiat kelapa da
 • kebaikan minyak kelapa dara dherbs
 • khasiat minyak kelapa dara vco
 • khasiat minyak kel
 • khasiat minyak kelapa dara pada zakar
 • kelebihan minyak
 • kegunaan minyak ke
 • kelebihan minyak kelapa dara vco
 • ifek minyak kelapa dara buah pinggang
 • kebaikan minyak kelapa dara dherb
 • kebaikan minyak
 • khasiat min
 • kebaikan vco untuk kulit
 • khasiat minyak kelapa dara d aura
 • kebaikan makan minyak kelapa dara
 • harga minyak kelapa dara serai mas
 • khasiat minyak kelapa dara untuk penyakit tiroid
 • apakah kebaikan minyak kelapa mak dara
 • khasiat minyak kelapa dara untuk tiroid
 • khasiat minyak kelapa dara bagi ibu mengandung
 • apa itu kelapa dara

.


Tempah web Jualan/Affiliate/ MLM System... klik sini